Hlavní obsah

Při tvrdém nouzovém přistání letadla v Rusku zahynuli nejméně čtyři lidé

Foto: Profimedia.cz

Letoun L-410 společnosti Aeroservis ve večerních hodinách tvrdě přistál asi čtyři kilometry od místního letiště.

Reklama

Nejméně čtyři lidé přišli v neděli na jihu asijské části Ruska o život při tvrdém nouzovém přistání letounu L-410 se 16 lidmi na palubě. Zbylých 12 osob utrpělo různě závažná poranění.

Článek

Informace o události, přicházející postupně, se liší. Zatím poslední zprávy hovoří o tom, že při neštěstí zahynuli buď oba piloti a dva cestující, anebo jeden pilot a tři pasažéři - dva muži a žena. Podle prvních údajů přežili všichni lidé na palubě.

Letoun L-410 společnosti Aeroservis letící z Irkutsku do asi 500 kilometrů vzdálené obce Kazačinskoje ve večerních hodinách tvrdě přistál asi čtyři kilometry od místního letiště. Stalo se to při druhém pokusu o přistání. Pokud jde o příčiny nehody, zatím existuje více verzí, nejčastěji je zmiňována chyba pilota za mlhy nebo selhání motorů.

Podle sdělení lékařů záchranné služby, kteří se na místo dostali jako první, se pět cestujících dostalo ze zdemolovaného trupu stroje samo, ostatní lidé potřebují pomoc s vyproštěním. Některé zdroje tvrdily, že letoun po dopadu začal hořet, další to ale následně popřely. Gubernátor Irkutské oblasti Igor Kobzev nakonec TASSu řekl, že vrak leží ve vodě.

Reklama

Související témata:

Doporučované