Hlavní obsah

Jarolím nominoval na zápasy proti Ukrajině a Rusku jediného nováčka, vrací se také Dočkal

Karla Jarolíma čeká druhý kvalifikační cyklus. Na mistrovství světa v Rusku se s českým národním týmem neprobojoval.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Českou fotbalovou reprezentaci čeká na začátku září dvojzápas proti Ukrajině a Rusku.

Článek

Tým Karla Jarolíma narazí ve čtvrtek 6. září v Uherském Hradišti na Ukrajinu, půjde o úvodní duel nové Ligy národů, ve které Češi narazí ve skupině ještě na Slovensko.

Národní tým po domácím zápase s Ukrajinou odletí do Ruska. Proti čtvrtfinalistovi letošního mistrovství světa nastoupí česká reprezentace 10. září v Rostově na Donu.

„V září nás čeká Liga národů proti Ukrajině, v říjnu odehrajeme venkovní zápasy Ligy národů na Slovensku a Ukrajině. V listopadu poté dohrajeme Ligu národů domá se Slovenskem,“ vysvětluje ještě před nominační tiskové konference manažer české reprezentace Jaromír Šeterle.

Reprezentanti budou mít sraz v pondělí v Praze, kde se bude hlásit i nováček Ondřej Petrák z Norimberku.

„I vhledem k tomu, že nám vypadli tři klíčoví hráči kvůli zranění, tak komplikace nastaly. Naposled jsme se sešli v červnu a ještě než začne nové období, tak nám vypadli tři hráči,“ připomíná Jarolím zraněného Vladimíra Daridu, Marka Suchého a Antonína Baráka.

„Bylo by smutné, kdybychom si kladli nějaké nižší cíle. My chceme uspět. Máme velkou motivaci, pro nás i pro hráče je ten nový systém určitě lepší,“ říká Jarolím, který před rokem dostal od vedení Fotbalové asociace ČR cíl vyhrát skupinu Ligy národů.

„Ukrajina má mužstvo dlouho pohromadě. Hráli do poslední chvíle o postup na mistrovství světa. Jsou dobře organizovaní, mají velmi nebezpečný protiútoky. Možná dojde k personálním změnám v prostřední řadě. Těžko se jim dávají góly, takže se budeme snažit, abychom je něčím zaskočili,“ pokračuje Jarolím.

Z nominace možná na poslední chvíli vypadne ještě Antonín Barák, který má drobné svalové zranění. Trenér Jarolím tak může ještě donominovat jednoho fotbalistu a vyměnit právě záložníka italského Udine.

Nominace na zápasy proti Ukrajině a Rusku:

Brankáři: Tomáš Koubek, Jiří Pavlenka, Tomáš Vaclík

Obránci: Jan Bořil, Jakub Brabec, Vladimír Coufal, Theodor Gebre Selassie, Pavel Kadeřábek, Tomáš Kalas, Filip Novák, Radim Řezník

Záložníci: Antonín Barák, Bořek Dočkal, Josef Hušbauer, Tomáš Hořava, Jakub Jankto, Jan Kopic, Tomáš Souček, Ondřej Petrák, Jan Sýkora

Útočníci: Michael Krmenčík, Patrik Schick

Reklama

Doporučované