Hlavní obsah

Na Mladoboleslavsku hořelo několik ohňů. Zasahovalo letadlo i vrtulníky

Vysílali jsme živě od požárů na Mladoboleslavsku.Video: Tomáš Tesař, Seznam Zprávy

 

Reklama

Od vlaku se zabržděným vagonem začaly hořet louky na několika místech podél trati mezi Bakovem a Bělou pod Bezdězem.

Článek

Na mnoha místech mezi Bakovem nad Jizerou a Bělou pod Bezdězem na Mladoboleslavsku hořely v úterý podél železniční trati louky a lesy. Požár hasily dva vrtulníky, jedno letadlo a více než sto hasičů za pomoci desítek hasicích vozů.

Do 19. hodiny se povedlo uhasit téměř všechny ohně. Hasiči poté zůstali na místě, letadlo a vrtulníky už neshazovaly vodu, ale ze vzduchu sledovaly situaci. Na místo dorazilo dvoucestné vozidlo od drážních hasičů, které umí jezdit po kolejích. Hasiči následně zkontrolují plochu přímo z kolejí.

Požáry vznikly podle mluvčího hasičů Jaroslava Gabriela od projíždějícího vlaku, který měl údajně zabržděný jeden z vagonů.

Zásah hasičů byl podle Gabriela rozdělený do několika událostí, u některých z nich zvýšili hasiči stupeň požárního poplachu na druhý ze čtyř možných. Gabriel řekl, že pokud by hasiči požáry evidovali jako jednu událost, byl by zřejmě vyhlášen čtvrtý, tedy zvláštní stupeň poplachu.

Hasiči rozeznávají čtyři poplachové stupně. Nejzávažnější je čtvrtý - zvláštní, který bývá vyhlašován jen při mimořádných situacích.

V úseku Bezděz-Bakov nad Jizerou je podle údajů na webu Českých drah přerušen kvůli požáru železniční provoz. Omezení se dotkne osobních vlaků i rychlíků, cestující musí využít náhradní autobusovou dopravu. Spojení by mělo být obnoveno až později večer.

Reklama

Doporučované