Hlavní obsah

Princ Harry naletěl vtipálkům, kteří se vydávali za aktivistku Gretu

Foto: Profimedia.cz

Princ Harry (ilustrační foto).

Reklama

Princ Harry se stal obětí žertíku ruských podvodníků vystupujících jako Greta Thunbergová s otcem. Telefonoval s nimi dokonce dvakrát.

Článek

Jeden z dvojice srandistů Alexej Stoljarov měl podle BBC s princem Harrym diskutovat o různých otázkách poté, co se s přítelem Vladimirem Kuznětsovem ve dvou telefonních hovorech vydával za klimatickou aktivistku Gretu Thunbergovou a jejího otce.

Princ Harry v rámci telefonátu podle BBC kritizoval amerického prezidenta Donalda Trumpa kvůli klimatickým změnám a označil své rozhodnutí ukončit oficiální královské povinnosti za „nesnadné“.

„Světu bohužel šéfují velice nemocní lidé. Lidé jako vy a celá mladší generace jsou ti, kteří to budou muset změnit,“ uvedl princ Harry podle webu The Sun, který jako první přepisy z rozhovoru zveřejnil.

„Pokud se Donald Trump může stát prezidentem Spojených států amerických, pak je možné všechno, ne?“ dodal.

Stoljarov v pozdějším prohlášení uvedl, že se z Harryho vědomě nesnažil udělat terč posměchu. Zároveň neodhalil, jak se mu podařilo získat Harryho telefonní číslo. Nicméně uvedl, že s Kuznětsovem v posledních týdnech uskutečnili takových hovorů víc a že volali „i někomu blízkému britské politice“.

Britský princ Harry je nyní pod drobnohledem médií. On a jeho manželka Meghan se vzdávají svých královských povinností k 31. březnu. Vnuk královny Alžběty II. na počátku roku oznámil, že se se ženou zřeknou své role v královské rodině a začnou pracovat, aby se stali finančně nezávislými. Podle britských médií ale nebudou zřejmě moci používat značku Sussex Royal, o jejíž registraci před časem požádali.

Reklama

Doporučované