Hlavní obsah

Princ Harry nastupuje do práce. Místo dostal v Sillicon Valley

Foto: Profimedia.cz

Princ Harry.

Reklama

Americký startup zaměřený na duševní zdraví dnes oznámil, že jejich novým vysoce postaveným zaměstnancem se stane bývalý člen britské královské rodiny, princ Harry. Věnovat se bude vývoji produktu i charitě.

Článek

Princ Harry nastupuje do nové práce v sanfranciském Sillicon Valley. Pracovat bude pro startup BetterUp, který se zaměřuje na konzultace v duševním zdraví. Informaci jako první zveřejnily noviny Wall Street Journal. Potvrdil to i Harryho mluvčí.

Společnost BetterUp se zaměřuje na poskytování koučingu a služby zaměřené na duševní zdraví. Právě zaměření startupu zmiňuje Harry jako jeden z důvodů, proč se práci rozhodl přijmout. Služby BetterUp navíc sám využíval. „Pro mě osobně byla spolupráce s koučem BetterUp neocenitelná. Dostal jsem opravdu skvělého kouče, který mi dal rady a svěží perspektivu,“ říká.

Na webu společnosti je bývalý člen královské rodiny popsán jako „dobročinný pracovník, vojenský veterán, advokát duševního zdraví a environmentalista“. Dále je na něm uvedeno, že se celoživotně zaměřuje na „prosazování systémových změn napříč všemi komunitami prostřednictvím neziskové práce a kreativních aktivací“.

Na otázku WSJ, proč se rozhodl pozici přijmout, odpověděl Harry, že by rád pomohl ovlivnit životy lidí.

Ve startupu se Harry jako člen vedení firmy bude podílet na strategii služeb, charitativních aktivitách a veřejném vystupování na téma duševní zdraví. Jaká bude jeho výše platu, odmítla společnost pro WSJ uvést.

„Je to smysluplná a rozsáhlá pozice,“ okomentoval Harryho nástup CEO společnosti Alexi Robichaux. Harry jako další podnět k přijetí pozice zmiňuje právě i „sdílenou vášeň“ pomáhat lidem, kterou s Robichauxem má.

Harrymu je téma duševního zdraví blízké. Jak sám v několika rozhovorech uvedl, má s jeho udržováním zkušenosti. Velký vliv na něj měla především ztráta matky, princezny Diany, ve 12 letech po dopravní nehodě v roce 1997. Podpoře organizací zaměřených na duševní zdraví se věnoval se svým bratrem Williamem ještě jako princ.

Zpráva o novém zaměstnání přichází pár týdnů poté, co byl zveřejněn ostře sledovaný rozhovor s Harrym a jeho ženou Meghan s moderátorkou Oprah Winfreyovou. V něm mimo jiné uvedl, co ho vedlo k tomu, opustit Velkou Británii, vzdát se své role v britské královské rodině, ale hovořil i o otázce duševního zdraví.

Kromě práce pro startup podepsal Harry se svou manželkou Meghan několikaleté lukrativní smlouvy s hudební streamovací platformou Spotify a televizní streamovací platformou Netflix.

Reklama

Doporučované