Hlavní obsah

Připojeno. Internet je dostupný v dalších čtyřech stanicích pražského metra

Pražské metro.

Reklama

Mobilní operátoři rozšířili signál na lince metra C o úseky mezi stanicemi Muzeum a Nádraží Holešovice.

Článek

Od pondělí je vysokorychlostní internet dostupný celkem v 16 stanicích pražského metra a v přilehlých tunelech. Na seznam připojených přibyly čtyři stanice mezi Muzeem a Nádražím Holešovice.

Informoval o tom v tiskové zprávě pražský dopravní podnik a firma T-Mobile.

Na jaře příštího roku k šestnácti současným stanicím dopravní podnik a operátoři přidají dalších šestnáct, především na trasách B a A – kompletně má být metro pokryto do začátku roku 2022.

Na dalších čtyřech stanicích zatím operátoři spustili pokrytí signálem ve zkušebním provozu, v dalších týdnech jej budou ještě dolaďovat.

„V metru máme tři hlavní priority: novou trasu D, revitalizace a bezbariérovost stanic a v neposlední řadě pokrytí všech úseků metra vysokorychlostní mobilní sítí LTE,“ uvedl ředitel DPP Petr Witowski. Technici operátorů síť v metru budují v noci v době kolem tří hodin, kdy vlaky nejezdí.

Od počátku by mohla být pokryta i připravovaná nová linka D. „Konsorcium operátorů si úspěšně vyzkoušelo spolupráci na trasách A, B i C a je připraveno zkušenosti využít při pokrývání trasy D. Rádi bychom se do příprav výstavby nové trasy zapojili hned od počátku, což výstavbu učiní opravdu efektivní,“ uvedl za konsorcium operátorů Lubor Žatko z T-Mobilu a Slovak Telekomu.

Reklama

Doporučované