Hlavní obsah

Přišli o nejvěrnějšího přítele. Bidenovi oznámili smrt milovaného ovčáka

Foto: Profimedia.cz

Americký prezident Joe Biden se svým ovčákem Champem, který se dožil 13 let.

Reklama

Americký prezident Joe Biden a první dáma Jill Bidenová oznámili smrt jejich psího parťáka - třináctiletého německého ovčáka Champa.

Článek

„Naše srdce jsou dnes plná zármutku, protože vám musíme oznámit, že v pokoji zemřel náš milovaný německý ovčák Champ,“ uvedli v prohlášení prezident Spojených států Joe Biden se svou chotí Jill Bidenovou. „Posledních 13 let byl naším stálým a opatrovaným společníkem a zbožňovala ho celá naše rodina.“

„I když Champovi v posledních měsících ubývala síla, vždy, když jsme přišli do místnosti, se okamžitě zvedl, zavrtěl ocasem a přišel si pro podrbání za ouškem nebo na bříšku,“ napsal prezidentský pár. „Kdekoliv jsme byli, tam chtěl být s námi, všechno bylo okamžitě lepší, když jsme ho měli po boku.“

Bidenovi v prohlášení zavzpomínali i na momenty, kdy Champ proháněl jejich vnoučata na zahradě domu v Delaware, odkud pocházejí.

Ovčák je zkrátka doprovázel celým životem - stál jim po boku v „těch nejradostnějších okamžicích i během nejsmutnějších dnů“. „Milujeme našeho sladkého a hodného chlapečka a bude nám vždy chybět,“ uzavřel prezident a první dáma.

Prezidentský pár má ještě jednoho psa, tříletého Majora. Ten se stal prvním psem z útulku, který žije v Bílém domě. Major si zažil krušné chvíle v březnu, když pokousal jednoho z agentů tajné služby. Oba ovčáci pak museli na krátkou dobu z Bílého domu, dokud Major nepodstoupil dodatečný výcvik. I po jeho absolvování však znovu pokousal personál Bílého domu, tentokrát zaútočil na člena správy zahrad. Musel absolvovat další výcvik, dosud se do rezidence prvního páru nevrátil.

Major a Champ se stali prvními mazlíčky, kteří se po delší době objevili v Bílém domě. Biden tak obnovil dlouhotrvající tradici, kterou před ním porušili jenom Donald Trump a William McKinley.

Reklama

Doporučované