Hlavní obsah

Bidenovi němečtí ovčáci musí pryč z Bílého domu, pokousali agenta

Foto: Profimedia.cz

Americký prezident Joe Biden se svými psy, dvěma německými ovčáky Majorem a Champem.

Reklama

Ahoj Majore, ahoj Champe. Oblíbené mazlíčky Joea Bidena kvůli nepříjemnému incidentu museli odstěhovat ze sídla amerického prezidenta. V Bílém domě strávili necelé dva měsíce.

Článek

Němečtí ovčáci Joea Bidena a první dámy Jill Bidenové se museli vrátit zpět do Delawaru poté, co jeden z nich napadl člena prezidentské ochranky. Aktuální stav oběti podle CNN není znám. Pobyt v exilu by však měl být pro oba psy jen dočasný a ovčáci by se měli do svého domova vrátit.

Důvodem pro přestěhování mazlíčků se stalo agresivní a rozrušené chování tříletého Majora, kterého si Bidenova rodina adoptovala v roce 2018. Stal se tak prvním prezidentským psem z útulku, který žije v Bílém domě.

„Z malého štěněte v útulku až do Bílého domu. Major je důkazem, že každý pes může žít americký sen,“ reagovala tehdy skupina Delaware Humane Association to First Dog, kde si Bidenovi psa pořídili.

Druhému oblíbenci Bidena Champovi je třináct. Podle amerického prezidenta ovčáci jsou kamarádi a rádi tráví čas spolu. Do sídla amerického prezidenta se přestěhovali čtyři dny před nástupem Bidena do funkce prezidenta USA.

Major a Champ se stali prvními mazlíčky, které se po dlouhé době objevili v Bílém domě. Biden tak obnovil dlouhotrvající tradici, kterou před ním porušili jenom Donald Trump a William McKinley.

Komfortní život psů ve washingtonské prezidentské rezidenci má na starosti první dáma Spojených států Jill Bidenová. Ta v rozhovoru pro televizi MSNBC uvedla, že na některé věci, jako je například jízda výtahem, psi nejsou zvyklí.

Bílý dům má s domácími mazlíčky dlouhou zkušenost, ačkoli Donald Trump byl prvním prezidentem po více než 100 letech, který žádného psa neměl. Na shromáždění v Texasu v roce 2019 řekl, že by se „cítil trochu falešně“ při procházce po trávníku v Bílém domě.

Mezi mazlíčky žijící na adrese Pennsylvania Avenue 1600 nebyli jen psi, ale také kočky, veverky, ovce nebo mývali. Jednoho z nich vlastnila například Grace Coolidge, manželka někdejšího amerického prezidenta Calvina Coolidge. Spolu s 31. prezidentem Spojených států Herbertem Hooverem v Bílém domě žila také vačice jménem Billy Possum.

Reklama

Doporučované