Hlavní obsah

Příští týden se v Praze opět otevřou farmářská tržiště

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

V souladu s vládním rozvolněním opatření proti covidu-19 se i v Praze příští týden otevřou farmářské trhy, a to na většině obvyklých míst.

Článek

Jak ČTK zjistila z webových stránek provozovatelů, v pondělí se otevřou trhy na Tylově náměstí a v holešovické tržnici, následovat bude v úterý například tržnice na Kubánském náměstí, ve středu na náměstí Jiřího z Poděbrad a v sobotu se otevřou trhy na podskalské náplavce a na Vítězném náměstí.

Vláda v úterý rozhodla, že kromě některých obchodů se od pondělí budou moci otevřít právě i farmářská tržiště. Od 12. dubna kabinet počítá i s ukončením nouzového stavu, v důsledku kterého skončí zákaz cest mezi okresy. Do škol se také začnou vracet ve střídavé výuce žáci prvního stupně základních škol a do školek předškoláci.

Trhy se budou podle informací provozovatelů konat v běžných termínech, ty na Tylově náměstí a v hale 22 Pražské tržnice jako jedny z mála fungují denně, takže začnou už v pondělí. Na náměstí Jiřího z Poděbrad budou stánky standardně otevřeny od středy do soboty. V sobotu se vrátí i trhy na náplavce, které organizuje spolek Archetyp.

V sobotu se otevře také tržiště na Řezáčově náměstí a od úterý trhy na Kubánském náměstí ve Vršovicích. Dále například v úterý otevře tržnice u metra Ládví, naopak ta na Jižním Městě se otevře až 21. dubna.

Trhy byly zakázány od konce ledna, před tím bylo jejich fungování omezeno pravidly o vzdálenostech mezi stánky, dostupnosti dezinfekce či počtu lidí na plochu. Obdobná omezení budou platit i od pondělí - odstupy mezi prodejními místy budou muset být nejméně dvoumetrové a v jeden čas nebude moci v tržnici být více než jedna osoba na 15 metrů čtverečních plochy. Povolen nebude prodej občerstvení nebo umístění stolů a míst k sezení.

V Praze je farmářských tržišť řada, ty na podskalské náplavce fungují už přes deset let. Kromě zmíněných se další tržnice nacházejí například na Andělu, v Holešovicích, na Pankráci, na Barrandově či v Modřanech.

Reklama

Doporučované