Hlavní obsah

Provozovatel reklamy u Nuselského mostu ji začal demontovat

Foto: Profimedia

Ilustrační foto.

Reklama

Provozovatel velkoplošné LED reklamy na domě u Nuselského mostu začal s její demontáží. Splnil tak slib, který dal v prosinci loňského roku, sdělil prezident Svazu provozovatelů venkovní reklamy (SPVR) Zdeněk Strnad.

Článek

Přítomnost reklamy na domě v ulici Boženy Němcové loni kritizovalo vedení města. Již dříve provozovatel z domu odstranil reklamní plachtu. O obě plochy léta panovaly spory, město je označovalo za nelegální, což svaz odmítl.

Svaz podle Strnada odstranění vyjednal. Strnad dodal, že svaz chce společně s městem hájit legální reklamu a bojovat proti té nelegální. „Ať už je umístěná kdekoliv a v jakékoliv formě,“ uvedl.

Loni z domu zmizela velká plachta, kterou vedení města začalo kritizovat v létě. Firma Samsung, která na ploše inzerovala, poté nechala reklamu odstranit. Provozovatel ji následně nahradil fotografií Milady Horákové, poté bannerem propagujícím Českou basketbalovou federaci a nakonec v září souhlasil s odstraněním plachty.

Reklama je nyní v Praze regulována v památkové rezervaci a částečně v Praze 2. Zákaz se týká například plachet, plakátů, bannerů či reklamních stojanů, ale i zvukové reklamy, reklamy na dopravních prostředcích, rozdávání letáků nebo reklamních převleků. Neplatí pro označení provozoven, pro reklamní zařízení a stavby definované stavebním zákonem ani pro reklamu, která je umístěna na základě smlouvy s městem či jiného zmocnění.

Vedení města nedávno v rámci boje s tzv. vizuálním smogem schválilo rozšíření regulace na mnohem větší část města. Opatření má začít platit v říjnu.

Reklama

Související témata:

Doporučované