Hlavní obsah

Raper vybírá peníze na satelit, aby dokázal, že Země je placatá, astronauti se mu vysmáli

Americký raper chce vybrat milion dolarů na satelit, který má dokázat, že Země je plochá. Astronauti se mu na Twitteru vysmáli.Video: Lukáš Marek

 

Reklama

Americký raper B.o.B se rozhodl založit crowdfundingovou sbírku a vybrat milion dolarů na vesmírný satelit, který by měl dokázat, že Země není kulatá, ale placatá. Na Twitteru se proto stal terčem kritiky amerických astronautů.

Článek

Americký raper B.o.B vybírá na internetu milion dolarů na vesmírný satelit. Chce pomocí něj světu dokázat, že Země není kulatá, ale placatá. Osmadvacetiletý Bobby Ray Simmons, Jr. své pochybnosti o kulatosti Země veřejně ventiloval už v roce 2016. Ti, kteří zastávají teorii ploché Země, věří, že všechny vesmírné agentury lidem lžou a pravdu o ploché Zemi tají. Podle BBC se dokonce někteří z nich domnívají, že NASA hlídá okraje Země, aby z nich nikdo nespadl.

Z omylu se na Twitteru pokoušeli Simmonse vyvést američtí astronauti. Například astronaut Terry Virts raperovi napsal, že mu může ušetřit spoustu peněz, a vzkázal mu, že Země je vážně kulatá a že to ví, protože ji obletěl.

K Virtsovi se přidal i Buzz Aldrin, který byl v roce 1969 na palubě lunárního modulu Apollo 11 a jako druhý člověk po Neilu Armstrongovi vstoupil na Měsíc. Ten raperovi přes Twitter vysvětlil, co je to oběžná dráha. Video zřetelně kulaté Země přímo z oběžné dráhy zase Simmonsovi poslal astronaut Scott Kelly.

Reklama

Související témata:

Doporučované