Hlavní obsah

Fotoredakci Seznam Zpráv rozšířil Michal Turek

Foto: Michal Turek, MAFRA

Fotograf Michal Turek rád fotí přírodu a zvířata.

Reklama

Seznam Zprávy koncem dubna posílily o nového fotografa Michala Turka. S oblibou se věnuje především sociálním tématům a přírodě. Seznamte se s ním a jeho tvorbou.

Článek

Michal Turek se k fotografování dostal už v raném věku díky svým rodičům. Rád fotil na rodinných výletech. Když pak dostal svůj první fotoaparát, začal se mu stále více věnovat.

V úplných profesních počátcích fotografoval například pro neziskovou organizaci Tamjdem, která propojujeme dobrovolníky a různorodé neziskové organizace po celé České republice. A spolupracuje s ní i nadále.

K reportážním fotografiím se pak dostal už během studií na střední škole zaměřené na mediální komunikaci. Tehdy začal externě spolupracovat s redakcemi MF Dnes a Lidových novin. „Moje první fotka v novinách byla fotografie z akce Psí šampion 2017 z pražského Top Hotelu v MF Dnes,“ vzpomíná Michal Turek. V tamním fotooddělení nakonec strávil pět let.

+8

Pracovně nejraději fotografuje akce nebo protesty. „Prostě cokoliv, kde se něco děje,“ dodává Turek. Ve volném čase míří nejčastěji do přírody a v takové chvíli rád fotí zvířata.

Jeho zájem o přírodu se už stačil promítnout i v soutěži Czech Press Photo. Loni za fotografii mláďat sokolů stěhovavých na jednom z komínů chemického závodu ORLEN Unipetrol získal 3. místo v kategorii Člověk a životní prostředí.

Ve fototýmu Seznam Zpráv nyní Michal Turek působí spolu s kolegy Davidem Neffem a Michalem Šulou. Prohlédněte si poslední jeho fotoreportáž:

Reklama

Související témata:

Doporučované