Hlavní obsah

MS v hokeji na Seznam Zprávách: Představíme dění z místa i historický speciál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Tomáš Svoboda , Seznam Zprávy

Seznam Zprávy nabídnou unikátní pohledy do zákulisí MS v hokeji.

Mistrovství v hokeji startuje již v pátek. Pod českou taktovkou se světový šampionát odehraje znovu po devíti letech. Týmy se o zlatý pohár utkají v Praze a Ostravě a Seznam Zprávy u toho nebudou chybět.

Článek

Mistrovství světa v hokeji patří v Česku k nejvýznamnějším sportovním událostem. Letos se navíc koná přímo na domácím ledě, fanoušci tak dostanou unikátní možnost sledovat své oblíbené sportovní hvězdy. Seznam Zprávy nemohou takovou událost opomenout, šéfeditor Michal Štůsek proto předestírá, co se v redakci chystá a na co se mohou čtenáři těšit.

MS v hokeji je za dveřmi, budou i Seznam Zprávy žít mistrovstvím, které se tentokrát koná v České republice?

Letošní rok je pro sportovní fanoušky bohatý. Kromě MS v hokeji budou i letní olympijské hry v Paříži a mistrovství Evropy ve fotbale. Všechny tři zmíněné události jsou samozřejmě velmi důležité i pro nás novináře a každé z nich se v redakci Seznam Zpráv budeme důkladně věnovat. Hokejové MS začíná už v pátek, takže hlavní plán máme pečlivě promyšlený a naši čtenáři se mají na co těšit.

Výsledky Čechů na MS v hokeji 2024

Datum/ČasFázeKdoVýsledek
Pátek 10. 5. / 20:20Základní skupinaČESKO–Finsko1:0 sn
Sobota 11. 5. / 20:20Základní skupinaNorsko–ČESKO3:6
Pondělí 13. 5. / 20:20Základní skupinaŠvýcarsko–ČESKO2:1 sn
Středa 15. 5. / 16:20Základní skupinaČESKO–Dánsko7:4
Pátek 17. 5. / 20:20Základní skupinaČESKO–Rakousko4:0
Sobota 18. 5. / 20:20Základní skupinaČESKO–Velká Británie4:1
Úterý 21. 5. / 16:20Základní skupinaKanada–ČESKO4:3 pp
Čtvrtek 23. 5. / 20:20ČtvrtfináleUSA–ČESKO0:1
Sobota 25. 5. / 14:20SemifináleŠvédsko–ČESKO3:7
Neděle 26. 5. / 20:20FináleŠvýcarsko–ČESKO0:2

Kompletní výsledky základních skupin naleznete níže v článku.

Kdy na led nastoupí hokejisté v českých barvách a s kým se utkají? Daniel Severa v článku sestavil kompletní program mistrovství.

Jakým způsobem budou Seznam Zprávy šampionát v následujících týdnech pokrývat?

Rozdělil bych to na dvě základní části. Tou první jsou naše vlastní autorské nápady, které již několik týdnů připravujeme. Sem patří například reportáže ze zákulisí českého hokeje a příprav šampionátu, historické články, kde se vracíme k zásadním momentům z předešlých mistrovství, nebo profily zajímavých hokejistů, kteří se v Praze či Ostravě objeví. Věnovat se budeme i atmosféře, tedy tomu, jak lidé fandí. Vyrazíme do fanzón, na stadiony, a to jak v Praze, tak i v Ostravě. Druhou část pak naplánovat nejde, tu ovlivní až samotný průběh šampionátu. Jde tedy o témata, která vykrystalizují až podle dění na ledě i mimo něj.

Co jednotlivé redakce, bude i na nich znát, že se tu MS koná?

Tím, že se mistrovství koná v České republice, má pro nás tato sportovní událost nejen sportovní, ale i výrazný společenský či byznysový přesah. Každá z našich rubrik se tak na šampionát kouká tím svým úhlem pohledu, který má v popisu práce. Obzvláště ten byznysový je hodně zajímavý. Do Prahy a Ostravy přijedou desítky tisíc hokejových fanoušků z celého světa. Zajímá nás, jak na to zareaguje místní trh, jak se změní život v okolí hokejových hal…

Na jaký speciální obsah se ty osobně nejvíc těšíš?

Já osobně se moc těším na historický speciál Tomáše Kučery, který jsme si zatím pracovně pojmenovali „Životní zápas“. Půjde o sérii článků, v níž se Tomáš bude vždy věnovat výjimečnému výkonu českého nebo československého hráče na předešlém mistrovství světa. Připomeneme si například Pastrňákův hattrick v úspěšném souboji o bronz s USA v roce 2022, ale půjdeme i do hluboké historie, kde se podíváme na dvanáctigólový zápas Vladimíra Zábrodského na zlatém MS v roce 1947.

A co by u nás neměl čtenář SZ opomenout sledovat?

Spoustu jsem už zmínil, a jak můžete vidět, nebude toho málo. Ale vypíchl bych ještě jednu věc. A tou je podcast Nosiči ledu, dítě Tomáše Kučery, kam si zve legendy našeho hokeje a vzpomíná s nimi na jejich začátky i zásadní momenty v kariéře. Pro hokejového fanouška je to unikátní vhled do historie tohoto sportu.

Nosiči ledu

  • Autor: Tomáš Kučera
  • Editor: Pavel Vondra
  • Hudba: Martin Hůla
  • Sound design: David Kaiser

Podcastová série Seznam Zpráv, ve které Tomáš Kučera přibližuje nejzajímavější okamžiky naší bohaté hokejové historie a zpovídá ty, kteří byli u těch největších úspěchů osobně.

Každý čtvrtek – od 21. 3. – k poslechu jako bonusová epizoda spřízněného podcastu Nosiči vody na Podcasty.cz, Apple Podcasts, Spotify a dalších podcastových aplikacích.

Zpětná vazba vítána na e-mailové adrese audio@sz.cz.

Foto: ČTK, Getty Images, Seznam Zprávy

Nosiči ledu

Doporučované