Hlavní obsah

Pětiletá spolupráce Seznam Zpráv a týmu Josefa Klímy se završila

Reportér Josef Klíma

Reklama

Zkušení televizní reportéři po dobu pěti let připravovali nejdříve vlastní pořad pro TV Seznam Záhady Josefa Klímy, v posledním půlroce pracovali na reportážích pro redakci Seznam Zpráv.

Článek

„Bylo to pět let úspěšné spolupráce, jsou za ní stovky natočených a odvysílaných reportáží, týkajících se řady kauz a lidských příběhů,“ říká šéfredaktor Seznam Zpráv Jiří Kubík. „Josef Klíma, Marcela Sobotková a Jarda Mareš potvrdili, že jsou značkou pro dobrou novinařinu. Naše spolupráce končí, dá se říct, v tom nejlepším. Právě na webu a v podcastových aplikacích publikujeme Pepovu a Jardovu povedenou podcastovou sérii Skutečné české záhady.“

Redakce Seznam Zpráv se rozhodla externí spolupráci s původně televizním týmem Josefa Klímy ukončit mimo jiné proto, že v posledním roce výrazně posílila vlastní investigativní sekci, a to pod vedením zástupce šéfredaktora Radka Kedroně.

„Klademe velký důraz na žhavé, aktuální investigace, nová odhalení, která chceme i nadále přinášet našich čtenářům jak ve formě textů, tak v audioverzích,“ uvádí šéfredaktor Seznam Zpráv.

„Pepovi, Marcele a Jardovi přeju hodně štěstí a hodně inspirace v jejich další práci,“ říká Jiří Kubík. „Myslím, že při zpětném ohlédnutí za touto partou zůstává i v Seznam Zprávách hodně dobré práce.“

Tým Josefa Klímy

Foto: David Neff, Seznam Zprávy

Josef Klíma, Marcela Sobotková a Jaroslav Mareš.

Příběhy podvodů, neetického jednání, pohnuté lidské osudy i dosud neznámé okolnosti historických událostí. To jsou témata týmu Josefa Klímy.

Reklama

Související témata:

Doporučované