Hlavní obsah

Podcast Ve vatě posiluje. Do týmu přicházejí známá ekonomka a „analytický talent“

Foto: Seznam Zprávy

Ve vatě bude mít nyní pět stálých expertů.

Reklama

Populární podcast Markéty Bidrmanové těsně před jubilejním 100. dílem rozšiřuje seznam svých expertů. Ke stávající sestavě se nově připojí ekonomka Jana Matesová a analytička Anna Píchová.

Článek

Anna Píchová vystudovala ekonomii na Masarykově univerzitě a posléze pracovala jako analytička. Aktuálně působí jako vedoucí analytického oddělení ve společnosti Cyrrus. Zaměřuje se na vývoj na globálních trzích v USA a v Evropě a především na dění v technologickém sektoru.

Foto: Michal Šula, Seznam Zprávy

Anna Píchová.

„Anně Píchové z Cyrrusu věštím velkou budoucnost. Za mě je to nezpochybnitelný analytický talent. Její záběr - tedy akcie a akciové fondy - v kombinaci s příjemným projevem bude pro Vatu skvělý přínos,“ komentuje příchod nové expertky moderátorka Markéta Bidrmanová.

První díl s Annou Píchovou můžete poslouchat už dnes. V dalších dílech, které se budou věnovat tématům akcií a akciových fondů, se bude pravidelně střídat s Danielem Gladišem.

Premiéra Anny Píchové v podcastu Ve vatě

Druhou posilou oblíbeného podcastu Seznam Zpráv se od října stane známá ekonomka a bývalá dlouholetá zástupkyně Česka při Světové bance (a rovněž také držitelka mnohých ocenění) Jana Matesová.

Foto: Michal Šula, Seznam Zprávy

Jana Matesová.

„Jana Matesová je už roky má oblíbená ekonomka. Má unikátní zahraniční zkušenost ze Světové banky a kromě její erudice mě na ní navíc baví i to, že se nebojí být ostrá. Ať už budeme probírat drahé potraviny, energie, služby operátorů, tuzemské bankovní služby,“ říká Markéta Bidrmanová a dodává: „Od fanoušků cítíme poptávku nejen po investičních tipech, ale i po více edukativních tématech, například jak funguje ekonomika jako celek. A právě ve vysvětlování těchto věcí je Jana Matesová absolutní špička.“

Připomeňte si Janu Matesovou v Ptám se já

Pravidelná spolupráce naopak končí mezi podcastem Ve vatě a investorem Luborem Žalmanem.

„Lubor Žalman je skvělým expertem, který dokáže i složitá byznysová témata vysvětlovat zajímavě a srozumitelně. Chtěla bych mu i za ty tisíce spokojených posluchačů poděkovat za to, že byl součástí týmu Ve vatě, byla velká čest ho v něm mít,“ uvádí Markéta Bidrmanová. Čtenáři Seznam Zpráv ovšem nemusí mít strach, Lubor Žalman se bude i dál objevovat na SZ Byznys jako host, především v otázkách bank a dluhopisů.

A co chystají držitelé ceny Podcast roku v kategorii byznys ke svému 100. dílu? „Už teď můžeme prozradit, že půjde o díl speciální,“ říká tajemně Bidrmanová. Čím bude podcastové jubileum výjimečné, to se dozvíte už brzy.

Poslouchat Markétu Bidrmanovou a její expertní tým můžete na Seznam Zprávách nebo se přihlaste k odběru v jakékoliv vaší oblíbené podcastové aplikaci.

Reklama

Související témata:

Doporučované