Hlavní obsah

Seznam Zprávy představují nový podcast s názvem Mediální cirkus

Foto: Seznam Zprávy

V novém podcastu Mediální cirkus si Marie Bastlová povídá s novináři o roli a fungování médií.

Reklama

V novém podcastu Seznam Zpráv bude moderátorka a novinářka Marie Bastlová se svými hosty probírat roli médií, fungování redakcí, ale i etiku.

Článek

První díl s moderátorem České televize Jakubem Železným je už nyní dostupný na webu či ve všech podcastových aplikacích.

V podcastu Mediální cirkus, který bude vycházet dvakrát do měsíce, si Marie Bastlová zve kolegy/ně a povídá si s nimi o roli a fungování médií a novinářů i žurnalistice jako takové. Zajímat ji bude pohled do redakcí, za kulisy novinářské práce i to, jak se novináři potýkají s nejaktuálnějšími výzvami včetně třeba dezinformačních válek či umělé inteligence.

Foto: Michal Turek, Seznam Zprávy

Nový podcast Marie Bastlové Mediální cirkus.

„Média mě baví a tohle bude skvělá příležitost ukázat, jak pracujeme my novináři. Moc se těším na debaty s kolegy o tom, co ještě je novinářská práce a co už bychom naopak dělat neměli. Zajímá mě, jak kolegové z jiných redakcí vnímají svou práci. Řeč bude i o tom, jak vznikají nejdiskutovanější kauzy, jaký tlak novináři musí ustát nebo kdy už novináři nehrají fér,“ říká moderátorka nového podcastu Marie Bastlová.

Šéfredaktor Seznam Zpráv Jiří Kubík dodává: „Celý svět se mění a média s ním. A i o těchto proměnách bude náš podcast. Díky němu se čtenáři a posluchači seznámí s tím, jak dnes novináři o své práci přemýšlejí, jaké jsou rozdíly mezi jednotlivými médii a jakých chyb se novináři občas dopouštějí. Nejsme neomylní, ale rozhodně chceme být transparentní. Věřím, že stejně tak to vidí i všichni budoucí hosté Marie Bastlové a Mediálního cirkusu.“

Prvním hostem Marie Bastlové v Mediálním cirkusu byl moderátor České televize Jakub Železný. Dalšími hosty budou reportéři, moderátoři, ředitelé médií či mediálních domů nebo i vlivní mediální hráči.

Reklama

Doporučované