Hlavní obsah

Opavská radnice uzavřela kontaktní místa Czech Point, důvodem je nemocnost

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Czech Pointy jsou uzavřené kvůli vysoké nemocnosti mezi úředníky, kteří jsou proškoleni na tuto agendu. Problémy ale nepůsobí jen onemocnění covid-19, ale i další nemoci. Místa jsou uzavřena až do odvolání.

Článek

V minulosti už město vinou vysoké nemocnosti omezovalo například provoz některých oddělení.

„Z důvodu nemoci nejsou v provozu kontaktní místa Czech Point Magistrátu města Opavy. Zavřeno je pracoviště na Horním náměstí i pracoviště na Krnovské,“ řekl Martin Kůs z tiskového oddělení magistrátu. Opatření platí podle něj do odvolání, lidé by měli využít jiná kontaktní místa, například na pobočkách České pošty. Podle Kůse je část pracovníků doma s covidem, zbytek má jiné respirační onemocnění či zdravotní komplikace.

V souvislosti s epidemií koronaviru opavský magistrát omezoval provoz i loni na počátku prosince. Ve výrazně omezeném režimu fungovala nejprve evidence obyvatel, později i matrika. V jeden okamžik například chyběly dvě třetiny úředníků, kteří měli na starost vydávání občanských průkazů a cestovních pasů. Zbývající nebyli schopni provoz držet v běžné míře. Oddělení zaměstnává 11 lidí, v prosinci pracovali jen tři. Většina onemocněla covidem-19, někteří jsou v karanténě či doma na ošetřovném.

Ze stejného důvodu opavský magistrát omezoval provoz i předloni na podzim. Omezil úřední hodiny pro veřejnost. Lidé mohli své záležitosti vyřídit jen ve dvou dnech v týdnu. Radnice tehdy vyzvala občany, aby osobní návštěvy omezili a upřednostnili písemný, elektronický či telefonický kontakt.

Reklama

Související témata:

Doporučované