Hlavní obsah

Ostřešany pokračují v přípravě projektu rozhledny na místním kopci

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Obec Ostřešany na Pardubicku pokračuje v přípravě projektu menší rozhledny na kopci, který je v jejím katastru. Ve druhé polovině roku bude mít dopravní studii, varianty, kudy se pěší a cyklisté k turistické atrakci dostanou.

Článek

Kopec, kde by rozhledna měla stát, je směrem z Ostřešan na Chrudim. Kvůli blízkosti letiště by rozhledna nemohla být moc vysoká, podle starosty kolem 6,5 metru.

„Rozhledna je v našich vizích do budoucna, máme zadanou dopravní studii dostupnosti. Abychom to mohli občanům předložit, musíme zajistit způsob, jak se tam dostanou. Po silnici směrem na Chrudim by to bylo nešťastné řešení. Budeme se snažit udělat bokem nějaký chodník nebo cyklostezku,“ řekl starosta Josef Vodrážka (SNK Za obnovu a rozvoj obce).

Výhled do okolí je podle Vodrážky pěkný, na všechny světové strany. Když je dobrá viditelnost, lze se dívat na Krkonoše, Orlické hory a Železné hory. „Uvažujeme o víkendovém provozu rozhledny, o víkendech tady jezdí hodně cyklistů,“ dodal starosta.

Ostřešany už jedno turistické lákadlo mají, na druhém kopci v katastru Mikulovic je pozorovatelna civilní obrany, vojenský klub ji opravil a pravidelně tam pořádá prohlídky.

Reklama

Doporučované