Hlavní obsah

Stavba slánské sportovní haly má začít v únoru, bude stát 120 milionů korun

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Stavba slánské sportovní haly má začít v únoru, bude stát zhruba 120 milionů korun. O přidělení dotace Národní sportovní agentury (NSA) ještě není rozhodnuto, stavět se bude i bez ní.

Článek

Národní sportovní agentura by měla dotaci schválit případně letos, přesnější termín není určen. Město také minulý rok požádalo o podporu z Operačního programu životního prostředí, kde je nyní mezi náhradníky.

„Stavba bude realizována i v případě, že město nebude v dotacích úspěšné,“ uvedla mluvčí slánské radnice Markéta Růtová. Hotovo by mělo být příští rok na jaře.

Městu nyní chybí hala s potřebnými parametry pro oficiální soutěže, sportovcům je k dispozici hala BIOS, která ale nemá dostatečné zázemí. V budoucnu ji využijí školy a rekreační sportovci. Nový objekt bude sloužit florbalistům, futsalistům, basketbalistům, volejbalistům, házenkářům, nohejbalistům a dalším. Jeho součástí bude i malá tělocvična, která je určená pro aerobic, tanec či fitness. V zimním období ji mohou jako tréninkové zázemí využít i atleti či fotbalisté.

Reklama

Související témata:

Doporučované