Hlavní obsah

Jihočeské skiareály mají až půl metru sněhu, ubylo ho ale na běžeckých tratích

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

V lipenském skiareálu jsou v provozu všechny čtyři lanovky, na svazích je kolem půl metru sněhu. Na Zadově leží mezi 20 a 45 centimetry sněhu, po oblevě ubylo hodně přírodního sněhu. Podobná je situace i ve skiareálu Kvilda.

Článek

Skiareál Lipno má v provozu všechny lanové dráhy. „Ani drobná obleva neohrozila lyžování na Lipně. Stále máme na sjezdovkách okolo padesáti centimetrů sněhu a v provozu jsou všechny čtyři lanové dráhy i výukové hřiště Foxpark,“ řekla mluvčí lipenského areálu Olga Kneiflová. Na Lipně se lyžuje denně od 8:30 do 16:00 a od 18:00 do 21:00. Jen na silvestra je večerní lyžování z bezpečnostních důvodů zrušené.

Od 20 do 45 centimetrů sněhu je v areálu Kobyla na šumavském Zadově. Podmínky poznamenala obleva. „Dva dny po sobě pršelo, hodně ubyl přírodní sníh, bohužel nějaký sníh ubyl i na sjezdových tratích v areálu Kobyla. V provozu pořád jsme, i areál u Horejšů. Běžecké stopy, to už je bída. Jediný úsek, který je ještě sjízdný, je mezi Zadovem a Pláněmi, už to bude pouze na bruslení, stopu už neuděláme,“ řekl za areál Petr Vondraš. Zadov nabízí lyžování, stejně jako Lipno, od 8:30 do 16:00 a večer mezi 18. a 21. hodinou.

Asi půl metru sněhu leží na svahu v areálu Kvilda, jak vyplývá z informací na webu. „Nasněžili jsme docela hodně technického sněhu, kopec máme úplně v pohodě. Dnes do rána to trošku přituhlo a je to poměrně pevné. Teď je lyžování docela hezké,“ řekl ČTK za areál Richard Jirouš. Obleva zasáhla ale běžecké stopy na Kvildě a v okolí.

Reklama

Související témata:

Doporučované