Hlavní obsah

Stavba parkovacího domu v Českých Budějovicích u sportovní haly začne letos

Foto: Unsplash

Ilustrační foto.

Reklama

Stavba parkovacího domu v Českých Budějovicích u sportovní haly, který bude mít kapacitu téměř 500 vozidel, začne letos. Město podepsalo smlouvu s vítězem soutěže na projekt.

Článek

Stavba vyjde podle kontraktu na 124 milionů korun. „Je to naše odpověď na nedostatek parkovacích míst. Nový dům bude sloužit řidičům, kteří mají namířeno do centra, a zároveň by měl pokrýt poptávku sportovních fanoušků,“ řekl českobudějovický primátor Jiří Svoboda (ANO).

Parkovací dům bude v sousedství sportovní haly, kde hrají zápasy extraligoví volejbalisté Jihostroje. V blízkosti je také zimní stadion a fotbalový stadion, na nichž také nastupují českobudějovické týmy v nejvyšších soutěžích.

Primátor dodal, že půjde o největší parkovací komplex zřízený městem v Jihočeském kraji. „Pro výběrové řízení byla stanovena jako limitní cena 130 milionů korun, což splnil pouze jeden uchazeč. Ostatní zájemci bohužel z výběrového řízení postupně odpadali, a to jak z důvodu technických, tak i cenových,“ uvedl náměstek českobudějovického primátora Petr Holický (ANO).

Tendr na stavbu vyhrála společnost Hochtief CZ - APP-Projekt. Parkovací dům by měl začít sloužit veřejnosti na jaře příštího roku. Původně měl mít dům kapacitu 700 míst. Město ji nakonec muselo snížit kvůli zmenšení území, na němž bude objekt stát.

Reklama

Doporučované