Hlavní obsah

Tábor zahájí výstavbu parkovacích míst na Náchodském sídlišti

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Tábor zahájí výstavbu parkovacích míst na Náchodském sídlišti. První z nich by mohla veřejnost využívat na jaře příštího roku. Na sídlišti by měla vzniknout více než stovka parkovacích míst.

Článek

V první etapě budou podél Náchodské ulice. Novinářům to dnes řekl starosta města Štěpán Pavlík (Tábor 2020).

„Studií jsme prověřovali, kolik kolmých stání by se do Náchodské ulice vešlo. Mělo by se jednat o přibližně 90 míst a v první etapě by jich mělo být vybudováno 44,“ uvedl Pavlík. Dodal, že náklady na tuto fázi činí více než tři miliony korun.

Náchodská ulice vede podél sídliště. První parkovací místa v úvodní etapě projektu by měla vzniknout v místech před křižovatkou s ulicí Václava Soumara. Pavlík uvedl, že podle smlouvy potrvají práce 80 dní s tím, že příprava začne ještě do konce letošního roku. „Hlavní část je pak naplánovaná na březen a duben. Odhadujeme, že na přelomu dubna a května by mohla být parkovací místa hotova,“ řekl starosta.

Pavlík už dříve řekl, že vybudování parkovacích míst je reakcí města na situaci na sídlišti. „Řada lidí tam parkuje ve vnitřním oblouku Náchodské ulice. Nová místa mají zajistit lepší průjezdnost silnice a také zavést systém v parkování,“ uvedl.

Zbylá místa na Náchodském sídlišti město plánuje na nevyužívaných prostorech bývalých Žižkových kasáren. Měly by být v sousedství připravované čtvrti Dvorce, kde má bydlet až 2000 lidí. Náchodské sídliště je v severozápadní části města v sousedství Pražského sídliště a Pražského předměstí a v blízkosti silnice I/19, která vede z Tábora do Milevska nebo Písku.

Reklama

Doporučované