Hlavní obsah

Trať mezi Strakonicemi a Horažďovicemi bude neprůjezdná do 29. července

Foto: Krajské ředitelství policie Pardubického kraje

Ilustrační foto.

Reklama

Železnice mezi Strakonicemi a Horažďovicemi bude zavřená do 29. července kvůli odstraňování škod po bouřce a plánované výluce. Vlaky tam přestaly jezdit po velké bouřce v noci na úterý.

Článek

Popadané stromy poškodily trakční vedení a voda podemlela část trati mezi Strakonicemi a Katovicemi. Trakční vedení už je opravené, víc času bude potřeba na opravu trati. Provoz zůstane zastavený do 10. července, kdy na této trati začíná plánovaná výluka.

Jde o hlavní trať z Plzně do Českých Budějovic. Náhradní autobusová doprava je zavedená v úseku Horažďovice předměstí a Strakonice. O přerušení provozu mezi stanicemi Střelské Hoštice a Strakonice České dráhy na webu zatím informují do nedělní půlnoci.

Výluka na této trati je plánovaná kvůli opravě trakčního vedení. „V rámci výluky budeme pokračovat s opravou toho náspu,“ uvedl mluvčí Správy železnic (SŽ) Dušan Gavenda. Uvedl, že po bouřce je poškozených asi 300 metrů železnice. Po provedení přípravných prací tam dnes pracovníci začali odtěžovat násep v místech, kde ho bude potřeba následně znovu zpevnit. Předběžný odhad nákladů na opravy poškozené trati je podle Gavendy v desítkách milionů korun.

V jižních Čechách byly v pondělí i úterý večer a přes noc bouře a silné deště. V noci na úterý měli hasiči přes 90 zásahů.

Reklama

Doporučované