Hlavní obsah

Brněnské autobusy a trolejbusy budou od července všechny bezbariérové

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Všechny trolejbusy a autobusy, které posílá Dopravní podnik města Brna do ulic města, budou od července nízkopodlažní, tedy bezbariérové.

Článek

Poslední autobusy značky Karosa B961E a trolejbusů Škoda 14Tr a 15Tr, do nichž se nastupovalo po schodech, se s cestujícími rozloučí o nadcházejícím víkendu při akci Dopravní nostalgie. DPMB o tom informoval v tiskové zprávě.

„Díky modernizaci vozového parku můžeme dosluhující vozy vyřadit a nabídnout je k prodeji. V současnosti už totiž nevyhovují standardům na kvalitní cestování ve městě. Na druhou stranu jsou tyto vozy oblíbené u řady řidičů a také u části veřejnosti, právě z toho důvodu jsme naplánovali speciální rozlučkovou akci,“ uvedl generální ředitel dopravního podniku Miloš Havránek.

Končící vozy vyjedou v neděli 18. června ve 13:00 z Mendlova náměstí a budou po dvou trasách jezdit do 17:00 jako okružní linky. Lidé se ale nebudou vozit zdarma, nepřestupní jízdenka vyjde na 50 korun, celodenní na 150 korun.

„S vyřazením těchto typů vozů budou na pravidelných trolejbusových a autobusových linkách jezdit pouze nízkopodlažní vozy, proto jsme se rozhodli, že část výtěžku z jízdného bude věnována Lize vozíčkářů,“ uvedl Havránek.

Tento týden dopravní podnik informoval o tom, že na nákup 40 trolejbusů Škoda 27Tr získal dotaci z Evropské unie, ta pokryje také nákup až 15 obousměrných tramvají Škoda ForCity Smart 45.

Reklama

Doporučované