Hlavní obsah

Brno přesune tenisové kurty ze Střední ulice, postaví místo nich mateřskou školu

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Reklama

Šest tenisových kurtů, na nichž trénují sportovci TJ Tesla, ve Střední ulici v Brně, nahradí v budoucnu mateřská škola s devíti třídami.

Článek

Brněnští radní schválili zpracování investičního záměru. „Kurty město vybuduje na vlastních pozemcích za městským plaveckým areálem Lužánky a znovu je pronajme TJ Tesla,“ řekl náměstek primátorky Petr Hladík.

„Nejprve dojde k vybudování tenisových kurtů za plaveckým areálem a vybudování zázemí. Dopravní obslužnost bude zajištěna prodloužením současné příjezdové cesty okolo bazénu. Teprve po přestěhování TJ Tesla začneme pracovat na postavení mateřské školy,“ uvedl Hladík. Náklady na výstavbu nového tenisového centra mají dosáhnout 26 milionů korun bez daně a hotovo by mělo být do dvou let.

Teprve poté začne příprava stavby mateřské školy. Její kapacita bere v úvahu bytovou výstavbu poblíž místa a do nové budovy se také přestěhují třídy z mateřské školy ve Staňkově ulici. Tím se uvolní prostor pro dostavbu Základní školy Staňkova.

„Půjde o devítitřídní mateřskou školu pro 225 dětí, pět tříd bude nových a čtyři třídy se přesunou z MŠ Staňkova do jedné společné budovy,“ dodal Hladík. Výstavba školky by měla vyjít předběžně na 150 milionů korun a stavba začne podle předpokladů nejdříve za dva roky.

Reklama

Související témata:

Doporučované