Hlavní obsah

Festival krátkých filmů Brno16 promítne novinky z celého světa

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Nejlepší krátké filmy z celého světa představí festival Brno16, dříve známý jako Brněnská šestnáctka. Letos se koná od 12. do 16. října v kinech Art a CIT. Do hlavní soutěže přijali pořadatelé celkem asi deset hodin filmů.

Článek

Přehlídka existuje bez přerušení od roku 1960. „Ve výběru, který bude hodnotit mezinárodní porota, studentská porota i festivaloví diváci, se utkají snímky z celého světa. Zastoupení budou mít ale i české a slovenské filmy, a to v soutěži Československá 16,“ uvedla k programu Brno16 ředitelka městské organizace TIC Brno Jana Janulíková.

Výsledky obou soutěží oznámí pořadatelé v sobotu 15. října v kině Art. Festival ale vyhlášením nekončí. V neděli zájemci zhlédnou blok vítězných snímků i další soutěžní filmy.

Kromě soutěžní sekce festival nabídne i krátké filmy nominované na Oscara, experimentální pásmo, diskuzní panely a program pro děti. Novinkou je samostatný den věnovaný filmovým profesionálům. „Letos se v rámci workshopů zaměříme na financování projektů a vliv regionální finanční podpory na vznik filmů. Na programu spolupracujeme s Asociací producentů v audiovizi a s Jihomoravským filmovým fondem,“ uvedla vedoucí filmové kanceláře Brno Film Office Ivana Košuličová.

Akreditace lze zakoupit on-line na webu www.brno16.cz nebo na pokladně kina Art. Vstupenky na jednotlivé bloky budou v prodeji přímo před projekcemi na obou festivalových místech.

Reklama

Doporučované