Hlavní obsah

Ivančice letos začnou přestavovat nejvytíženější křižovatku na okružní

Foto: Pixabay.com

Ilustrační foto.

Reklama

V Ivančicích stavbaři v létě přestaví nejvytíženější křižovatku, na níž řidiči v dopravní špičce obvykle čekají několik minut, než ji mohou projet. Z křižovatky typu T bude kruhový objezd, který má pomoct plynulosti dopravy.

Článek

Objezd bude o pár metrů východněji, než je dnešní křižovatka, a zasáhne do parkoviště a volné plochy mezi ulicemi Tomáše Procházky a Dr. Novotného. K demolici jsou určené i dva domy a prodejní buňky, uvedlo město. Stavba má trvat osm měsíců.

Na křižovatce se sjíždějí auta od Brna, a to jak od dálnice D1, tak od jihu krajského města, od Moravského Krumlova a od Oslavan. Obvykle je největší problém odbočit z ulice Tomáše Procházky doleva do Oslavanské. Nyní krajští silničáři připravují výběrové řízení na stavební firmu a v případě hladkého průběhu by se mělo začít stavět už v červnu. „Okolí křižovatky bude vyřešené tak, aby byla bezpečná pro chodce, a součástí stavby bude i výsadba zeleně,“ uvedlo město.

Aby byla zachovaná alespoň částečná průjezdnost, bude se pracovat ve dvou etapách. Jako první přijde na řadu stavba u ulic Dolní Hlinky a Mřenková, ve druhé etapě se bude pracovat v Oslavanské a v poslední etapě v další části Oslavanské a v ulici Tomáše Procházky. Stavba je naplánovaná tak, aby byl vždy zachovaný částečně omezený průjezd a místo se nemuselo složitě objíždět.

Reklama

Doporučované