Hlavní obsah

Jihomoravský kraj otevřel novou pobočku vzdělávacího institutu v Břeclavi

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Jihomoravský kraj otevřel novou pobočku Vzdělávacího institutu pro Moravu (VIM) v Břeclavi. Krajská organizace tak nyní bude poskytovat vzdělávání a služby školám ve všech okresních městech.

Článek

V tiskové zprávě o tom dnes informovala krajská mluvčí Alena Knotková.

„Záměrem kraje je poskytovat školám co možná největší rozsah vzdělávání a služeb, které jim pomohou ve zvyšování jejich kvality. Skrze VIM se nám daří mimo jiné doplňovat vzdělání učitelů, ale i připravovat je na nové výzvy dnešní doby,“ uvedl náměstek hejtmana pro vzdělávání Jiří Nantl (ODS).

Břeclavskou pobočku VIM najdou zájemci na adrese Sovadinova 45. V prostorách nahradila soukromé dětské centrum, které ukončilo činnost. Budova poskytuje zázemí pro administrativní pracovníky a výukovou místnost pro 30 lidí. Zároveň je zde velký venkovní prostor a vzdělávací akce je možné pořádat i tam.

„Díky naší přítomnosti ve městě můžeme školám, školským zařízením, ale i dalším osobám a institucím pohybujícím se v oblasti školství poskytnout větší komfort a co nejširší dostupnost naší nabídky v oblasti vzdělávání,“ uvedla ředitelka VIM Leona Sapíková.

Krajská organizace se zaměřuje na vzdělávání pedagogů, mentoring ředitelů, ale i na poskytování služeb školám, jako jsou účetnictví, pomoc s výpočetní technikou či mzdovou administrativu. Jde o jednu z největších vzdělávacích organizací tohoto typu v České republice. Hlavní sídlo organizace je v Brně. Stálé pobočky má kromě Břeclavi ve Znojmě, Hodoníně a Blansku. Výuková pracoviště jsou ve Vyškově a od října letošního roku také v Boskovicích, kde se VIM dohodl na využití prostor gymnázia.

Reklama

Doporučované