Hlavní obsah

Některé z letošních oprav silnic I. tříd na jihu Moravy řidiče citelně postihnou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Silničáři chystají letos na jižní Moravě opravu několika úseků silnic prvních tříd, z nichž některé mohou mít na plynulost dopravy citelný dopad. Jde například o Hněvkovského ulici v Brně či opravu průtahu Břeclaví.

Článek

Termíny jednotlivých staveb nejsou zatím pevně dané a Ředitelství silnic a dálnic je bude upřesňovat ve chvíli, kdy bude začátek zřejmý, řekla ČTK mluvčí Lucie Trubelíková.

Hněvkovského ulice slouží v Brně jako čtypruhová výpadovka ke křižovatce dálnic D1 a D2, na níž bývá doprava velmi hustá nejen v době dopravní špičky. Vozovka se má opravovat v délce dvou kilometrů. Břeclavský průtah je také dlouhodobě přetížený a na stavbu obchvatu už obyvatelé čekají řadu let. Dělníci budou pracovat na opravě úseku dlouhého 600 metrů.

I ostatní stavby budou znamenat pro řidiče zdržení, vzhledem k intenzitě provozu by ale nemuselo být takové jako u dvou výše uvedených staveb. Jednou z nich bude oprava průtahu Strážovicemi na Hodonínsku v délce 1,4 kilometru, ve Valticích se bude opravovat jeden kilometr vozovky. „Opravovat budeme také silnice I/47 z Ivanovic na Hané na hranici kraje a stejně tak silnici I/54 z Blatnice na hranici kraje,“ doplnila Trubelíková.

Oprav se také dočkají některé úseky silnice I/23 mezi Třebíčí a Kývalkou na Brněnsku včetně dvou mostů. V Brně se bude pracovat rovněž v Pisáreckých tunelech a v tunelu Hlinky.

„Seznam ještě není definitivní a budeme další plánované opravy ještě doplňovat,“ řekla Trubelíková.

Reklama

Doporučované