Hlavní obsah

Parkování na Halasově náměstí u polikliniky bude od pondělí zpoplatněné

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Opravené parkoviště u polikliniky na Halasově náměstí v Brně na Lesné město od příštího pondělí zpoplatní. Regulace má pomoct jak obyvatelům sídliště, tak lidem, kteří jdou na polikliniku.

Článek

Tím, že bude přes den stání zpoplatněné, by zde neměla být dlouhodobě odstavená auta, zároveň má tento krok zkrátit čas, kdy zde lidé nechávají auto přes den. Cena za hodinu stání bude deset korun.

Na parkoviště se po úpravách vejde 70 aut. Jejich majitelé zde budou muset zaplatit od 7:00 do 16:00, přičemž první hodinu budou mít zdarma. „Chceme, aby se zde auta přes den střídala a aby parkoviště sloužilo jak návštěvníkům polikliniky, tak místním. Platit bude možné buď na místě v automatu, nebo pomocí mobilní aplikace,“ zmínila primátorka Markéta Vaňková (ODS) aplikaci, která funguje pro platby parkovného v celém Brně. K dispozici jsou také čtyři místa pro lidi s omezenou možností pohybu a tato místa jsou zdarma.

Rezidentní parkování zatím na Lesné a ani nikde jinde v městské části Brno-sever není zavedeno, což se ale letos změní. Samotné sídliště Lesná ještě regulované nebude, ale v průběhu roku bude systém rezidentního parkování zaveden ve čtvrtích Černá Pole a Husovice a také v části Zábrdovic, které nepatří pod městskou část Brno-střed.

Reklama

Související témata:

Doporučované