Hlavní obsah

Silnice první třídy mezi Znojmem a Lechovicemi bude od příštího pondělí zavřená

Foto: Pixabay.com

Ilustrační foto.

Reklama

Silnice první třídy mezi Znojmem a Lechovicemi bude od příštího pondělí zcela zavřená kvůli opravám. Ředitelství silnic a dálnic předpokládá, že se práce protáhnou až do příštího roku.

Článek

Řidiči budou muset využít objízdných tras, vyplývá z informací, které zveřejnilo Znojmo na svém webu. Oprava úseku je součástí několikaleté přestavby silnice I/53 mezi Znojmem a Pohořelicemi, která má odstranit řadu nebezpečných horizontů a změnit uspořádání některých křižovatek.

Opravovaný úsek je dlouhý přes sedm kilometrů a začíná u Znojma za dyjskou křižovatkou, která bude normálně průjezdná. Končí před Lechovicemi za odbočkou do Práčů.

Od Znojma k Pohořelicím povede objízdná trasa přes Hevlín a Hrušovany nad Jevišovkou k Branišovicím, v opačném směru přes Miroslav, Hostěradice, Těšetice a Suchohrdly. I když jsou objížďky vedené pro každý směr jinudy, na silnicích nižších tříd bude zachovaný obousměrný provoz. S ohledem na vzdálenost objížďky směrem ze Znojma je pravděpodobné, že řada řidičů osobních aut zvolí alternativní kratší trasy.

Silnice, která spojuje Znojmo s Brnem, patří na jižní Moravě k nejvytíženějším. Denně po ní projede okolo 8000 aut a značnou část tvoří kamiony. V předchozích letech se na ní stávaly i vážné nehody, proto už dřív například vznikl obchvat Lechovic nebo se přestavovala křižovatka u Suchohrdel u Miroslavi.

Reklama

Související témata:

Doporučované