Hlavní obsah

V Blansku upravili zóny, kde se na veřejnosti nesmí pít alkohol

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Blanenští zastupitelé tento týden vyhláškou upravili zóny, ve kterých platí zákaz pití alkoholu na veřejnosti. Vypadlo z nich například centrální náměstí Republiky. Blansko o tom informovalo na svém webu.

Článek

V Blansku platí vyhláška o zákazu pití alkoholu na veřejnosti na vybraných místech od července 2009, týkala se sedmi zón. Nově schválená vyhláška má šest zón, které se navíc změnily. Vypadla například zóna na sídlišti Písečná či na sídlišti Sever. Změnila se například zóna střed, ze které vypadlo třeba centrální náměstí Republiky.

„Nově byla doplněna zóna zámecký park a zóna parku pod základní školou Erbenova. Místa, kde by mělo být požívání alkoholických nápojů zakázáno, byla velmi pečlivě vybrána tak, aby se řešila místa problémová a nedocházelo k plošnému zákazu preventivně tam, kde to dle zkušeností s aplikací dosavadní vyhlášky není třeba. Byla vybrána místa s větším pohybem osob – oblasti parků, kde jsou umístěny lavičky ve stínu stromů, a dále místa v okolí obchodů, nádraží nebo nemocnice,“ uvedl starosta Jiří Crha (ODS).

Vyhláška zároveň určuje výjimky, kdy je v těchto místech pití alkoholu povoleno. Jde například o akce Zažít Blansko jinak, Slavnosti jara nebo Vítání sv. Martina. Výjimku mají také svatební obřady v zámeckém parku nebo silvestrovská noc.

„Tato obecně závazná vyhláška se nevztahuje na požívání alkoholických nápojů na předzahrádkách restauračních zařízení, kaváren a cukráren,“ podotkl starosta. Zastupitelé novou vyhlášku původně projednávali už na červnovém zasedání. Po připomínkách k určení míst, na kterých by mělo být požívání alkoholu zakázáno, ale materiál nakonec stáhli.

Reklama

Doporučované