Hlavní obsah

V Brně dnes spustili službu FishDrive. Lidé si odvezli objednané vánoční ryby

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Brněnská společnost OCEAN48 dnes spustila u bývalého fotbalového stadionu za Lužánkami službu FishDrive.

Článek

Lidé, kteří chtějí k Vánocům kapra, ale i jiné druhy ryb či mořských živočichů, si ji mohli během prosince na internetu objednat a dnes vyzvednout. Po příjezdu na parkoviště dostali do okénka krabičku s požadovaným zbožím. Prokurista společnosti Martin Baráček ČTK řekl, že objednávek měli přes 1000 a po 8:00, než přijela dodávka s rybami, už stála auta ve frontě, která se vinula po celém parkovišti.

V Česku podle Baráčka služba nemá obdobu a firma ji nabídla pošesté. „Když jsme v roce 2015 poprvé stáli před Štědrým dnem na tomto místě, netušili jsme, že si služba získá takovou oblibu. Ale zákazníkovi stačí strávit pár minut na parkovišti, ani nemusí vystoupit a čas může věnovat něčemu jinému,“ řekl Baráček.

Smaženého kapra, který se stal tradicí až po druhé světové válce na štědrovečerním stole, se lidé v současnosti snaží různě nahradit. „Samozřejmě kapr v naší nabídce nechybí, ale rychle jej dohání v popularitě losos a lidé sahají i po specialitách, které nejsou v Česku běžné. Jedná se například o halibuta, mořského vlka nebo okouna,“ uvedl Baráček. Na třetím místě za kaprem a lososem je podle předvánočních prodejů treska.

Firma také prodává ryby klasicky, v Brně na deseti místech, dále v Olomouci a nově například v Praze.

Reklama

Doporučované