Hlavní obsah

Na výstavě ve Frýdku-Místku bude přes 200 betlémů. Koná se po dvouleté pauze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: David Neff, Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Po dvouleté pauze zaviněné koronavirovou pandemii se příští týden ve Frýdku-Místku opět uskuteční výstava betlémů. Bude na ní přes 200 betlémů vyrobených z nejrůznějších materiálů.

Článek

ČTK to sdělila mluvčí frýdecko-místecké radnice Jana Musálková Jeckelová.

Výstava je podle ní pro svůj rozsah považována za největší v republice. „V roce 2019, kdy se konala naposledy, se jí zúčastnilo 12.200 návštěvníků,“ uvedla mluvčí.

Vystavovatelé Josef Kleinwächter, Jiří Bílecký a Daniel Adámek pro letošní ročník připravují 222 exponátů. „Myšlenkou nás organizátorů bylo, je a vždy bude vrátit do mysli lidí naprostou přirozenost oslavy nejkrásnějších křesťanských svátků v roce, bez Santa Klause, ale s Ježíškem v jesličkách a s oslavou rodiny, svaté rodiny. Vstup na výstavu bude tak jako vždy zdarma, protože si myslíme, že Vánoce nejsou o penězích, ale o radosti, zdraví a štěstí, které si o svátcích tolik přejeme,“ uvedl Kleinwächter.

Součástí výstavy budou například hudební vystoupení dětských sborů. „Jsem hrdý na to, že zrovna naše město se může pyšnit unikátní sbírkou, která nemá v republice obdoby. Děkuji vystavovatelům, že navozují svou aktivitou pravého ducha českých Vánoc,“ uvedl frýdecko-místecký primátor Petr Korč (Naše Město F-M).

Výstava se uskuteční 26. a 27. prosince v 8. základní škole v ulici Čs. armády. V pondělí bude otevřená od 13:00 do 18:00 a v úterý od 10:00 do 18:00.

Reklama

Doporučované