Hlavní obsah

V Brně připravují první festival divadla pro kojence a batolata s rodiči

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Brněnské Divadlo Polárka připravuje nultý ročník festivalu MimiArt pro nejmladší diváky - kojence a batolata - i jejich rodiče. Přehlídka je načasovaná na termín jihomoravských jarních prázdnin, uskuteční se od 7. do 10. března.

Článek

Vedle pořádajícího souboru se představí pražské Studio Damúza nebo brněnské Mikro-teatro. Spolu s divadelními představeními jsou na programu také přednášky a workshopy, součástí akce bude herna pro nejmenší děti, oznámila dnes ČTK vedoucí Polárky Natálie Pelcová

Divadlo pro děti v kojeneckém a batolecím věku je poměrně mladý žánr, začínali s ním v Británii a Finsku, brzy se přidala také brněnská Polárka. Nyní připravuje třetí inscenaci pro nejmladší věkovou skupinu. Novinka Slyšíš? Kdo to zpívá? bude součástí festivalového programu spolu se starší inscenací Co šeptají stromy?.

„Nejmenší děti vnímají divadlo jako komplexní zážitek, přijímají ho všemi smysly a zároveň se při něm potřebují cítit v bezpečí. Představení je tedy stejně tak pro batolata, jako pro jejich rodiče, podstatný je jejich společný zážitek z divadla,“ uvedla režisérka Gabriela Ženatá, která stojí za oběma inscenacemi.

Jde sice o nultý či pokusný ročník festivalu, přesto v divadle očekávají velký zájem. „Představení pro nejmenší děti jsou vždy vyprodaná dlouho dopředu, festivalem se tak snažíme jít naproti zájmu rodičů,“ uvedla Pelcová.

Kulturní nabídka pro nejmenší děti stále není příliš široká, podotkla hlavní organizátorka festivalu Marie Bravencová. „Divadelní festival tak může být velkým lákadlem i pro rodiče, kteří mají s malým dítětem menší prostor pro společenské vyžití,“ doplnila.

Reklama

Doporučované