Hlavní obsah

V Brně se po třech letech uskuteční v Lidické velká street party s vozy MHD

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

V Brně se po třech letech uskuteční v sobotu 3. září velká street party v Lidické ulici. Tehdy zde dopravní podnik uspořádal akci ke 150 letům MHD v Brně a přišlo na ni 70 tisíc lidí.

Článek

Letos je v plánu defilé nejen vozidel dopravního podniku, ale i dalších vozů, která používají k práci městské firmy, jde tedy o popelářská auta, cisterny, sněhové pluhy a dokonce lesní traktory. Součástí budou i dva koncerty a soutěž řidičů tramvají, uvedla v tiskové zprávě mluvčí dopravního podniku Hana Tomaštíková.

Ředitel dopravního podniku Miloš Havránek uvažoval o podobné akci i v předchozích letech. Chtěl velkolepě otevřít nové zázemí pro tramvaje v pisárecké vozovně velkým koncertem, ale covidová omezení let minulých plánování velkých akcí nepřála. Až letos se situace uklidnila do té míry, že je možné plánovat i týdny až měsíce dopředu.

„Před třemi lety přišli nejen lidé z Brna, ale přijeli i z dalekých koutů republiky. Po covidových letech chceme pro Brňany uspořádat podobnou akci, která bude pro všechny zaslouženou vzpruhou a zároveň během ní představíme činnost městských společností,“ uvedla primátorka Markéta Vaňková (ODS), která se bude o tři týdny později ucházet jako volební jednička své strany o hlasy v komunálních volbách.

Akce začne ve 13:00. Defilé vozidel o půl hodiny později. V 17:00 bude koncertovat kapela Sebastian, ve 20:00 skupina Portless.

Reklama

Doporučované