Hlavní obsah

V Lednici na Břeclavsku budou z lodních kontejnerů vznikat domy i kanceláře

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Zvýšení výroby až o 250 procent umožní firmě RMR STAV KONT přestěhování do nového areálu v Lednici na Břeclavsku.

Článek

Společnost bude v hale o rozloze 2000 čtverečních metrů měnit vysloužilé lodní kontejnery na domy, kanceláře případně další stavby. Dnes zástupci firmy nové prostory představili novinářům.

„Stěhujeme se z Dambořic na Hodonínsku, kde jsme měli k dispozici prostor 450 čtverečních metrů. Prostor už našim potřebám nevyhovoval. V naší hale obvykle vzniká 80 procent celé stavby, pouze 20 procent pak ladíme na místě. V některých případech, když jde o stavbu z jediného kontejneru, ji převážíme na místo určení už zcela hotovou,“ řekl ČTK jednatel společnosti Jakub Zaviačič.

Možnostem využití lodních kontejnerů pro stavby se věnuje už osm let, sám bydlí v domku postaveném ze čtyř lodních kontejnerů. Ten slouží i jako vzorová stavba pro zákazníky.

„Velký zájem o stavby z kontejnerů budí naše kavárna na Ortenově náměstí v Praze. Často se ozývají lidé, že je kavárna zaujala a co dalšího se z kontejnerů dá postavit,“ konstatoval Zaviačič. Zájem podle něj roste zejména v poslední době, kdy zdražuje stavební materiál a některé materiály používané na stavbách jsou nedostatkové. Za poslední půlrok dostala firma 160 poptávek.

„Lodní kontejnery se hodí na řadu typů staveb. Od běžného rodinného domu, který může být z více kontejnerů, přes rekreační objekty, apartmány, bydlení pro seniory, kavárny nebo kanceláře. Kontejnery lze dát až tři na sebe. Velkou výhodou těchto staveb je i to, že je možné ji snadno přesunout,“ popsal jednatel firmy.

Většinu staveb firma ukládá na takzvané patky do země, není tedy třeba základová deska. V poslední době ale roste zájem o soběstačné domy a ty potřebují mít základovou desku, aby byly dostatečně izolované od země.

Přestěhování do nové haly si RMR STAV KONT mohl dovolit díky partnerství s portálem zainvestuj.to. Jeho prostřednictvím nabídla investorům dvě emise dluhopisů. V areálu vznikne deset nových pracovních míst.

Reklama

Doporučované