Hlavní obsah

Vedení Znojma asi zakáže míčové hry v Městském parku, děti trefují cyklisty

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Problémy s nevychovanými dětmi ve znojemském Městském parku dosáhly takových rozměrů, že se vedení města rozhodlo předložit zastupitelům na zasedání 5. září vyhlášku, jež zde zakáže míčové hry.

Článek

Stížnosti a zpětná vazba městské policie je taková, že podle starosty Jakuba Malačky (zvolen za ČSSD, nyní lídr hnutí Naše Znojmo) není v tuto chvíli možné jiné řešení než represe, řekl ČTK. Děti podle něj pro zábavu občas trefí jiné děti, srazily i cyklistu a baví se tím.

„Situace přestala být udržitelnou. Není možné, aby se desítky dětí bavily tím, že doslova řežou do kopačáku a staly se případy, že trefily malé děti či srazily cyklistu. A v případě, že něco není zakázáno, tak je to povoleno a strážníci nemají žádnou pravomoc, jak tyto skutky trestat,“ řekl Malačka. Přičemž doplnil, že rodiče sedí v parku s dětmi, ale neokřiknou je a nic jim neřeknou. „Dívají se na ně a mají z toho legraci,“ uvedl Malačka.

Strážníci budou mít podle něj v případě vyhlášky v ruce alespoň nějaké pravomoci, jak hrám, které ohrožují ostatní, zamezit. Pokud nebude stačit domluva, může přijít na řadu zabavení míče, u dětí mladších 15 let nastoupí odbor sociální péče. Strážníci je také budou moct pokutovat při narušování veřejného pořádku či ničení majetku. „A můžeme uplatnit princip třikrát a dost a budeme žádat úřad práce, aby strhával pokuty z dávek,“ řekl Malačka. Dodal, že v radě má u koaličních partnerů podporu.

Bezpečnost ve městě je jedna z věcí, na něž se chce Malačka v případě volebního úspěchu zaměřit v dalších letech.

Reklama

Doporučované