Hlavní obsah

Kvalita vody v Karlovarském kraji na některých místech se dál zhoršuje

Foto: Pixabay.com

Ilustrační foto.

Reklama

V přírodních koupalištích v Karlovarském kraji se vlivem teplého počasí zhoršuje kvalita vody. Zákaz koupání platí ve Velkém rybníku u Hroznětína, zhoršenou kvalitu vykazuje i voda v karlovarském koupališti Rolava či v Toužimi.

Článek

V regionu zůstává dost koupacích míst s kvalitní vodou, vyplývá z údajů krajské hygienické stanice. Poslední odběry vzorků prokázaly, že na karlovarské Rolavě na koupacích místech u mola i u pláže jsou sinice i vodní květ. Voda je tam na čtvrtém stupni z pětistupňové škály kvality vody, tedy nevhodná ke koupání. O něco lepší je voda u brouzdaliště, i tam ale odběry zaznamenaly sinice.

Ve Velkém rybníku vzorky opět potvrdily závadnou vodu, setrvávají tam sinice, chlorofyl i vodní květ, navíc je tam špatnou průhlednost. Hygienici tam zakázali koupání už v polovině července. Zákaz tam platí každoročně. Sníženou průhlednost má i koupaliště v Toužimi, voda je tam nevhodná ke koupání.

Kvalitní vodu si drží koupaliště na Sokolovsku, a to v Bílé vodě v Chodově, Tatrovicích a ve vodní ploše Boden u Habartova. Odběry ukázaly výbornou kvalitu vody také v koupališti Michal v Sokolově. Voda tam má 24 stupňů. Na Chebsku je koupání bez závad v Jesenici u Dřenice nebo v Lidu u Mariánských Lázní.

Reklama

Doporučované