Hlavní obsah

Rekonstrukce terminálu u Tržnice v Karlových Varech má skončit 15. června

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Dopravní terminál u Tržnice v Karlových Varech má být hotový do 15. června. Rekonstrukce uzlového bodu městské hromadné dopravy (MHD) se proti předpokladům zpozdila.

Článek

Podle náměstka primátorky Petr Bursíka (ODS) je ale 15. červen pro město už nepřekročitelným termínem. Následující den má terminál u Tržnice znovu sloužit pro autobusy MHD, řekl Bursík ČTK.

„Bylo tam zdržení v jedné části stavby, v křižovatce Horova a Varšavská, čtyři týdny. Stavba objevila kabel ČEZu, který byl mělce založen. A na čtyři týdny byla stavba zastavena, než ČEZ našel řešení, jakou formou zajistit náhradu elektřiny pro část obce, která je na tento kabel napojena,“ popsal náměstek.

Úpravy nástupních prostor a komunikací u Tržnice mají podle smlouvy stát bezmála 24,7 milionu korun bez DPH. Stavba zahrnuje kompletní rekonstrukci všech komunikací autobusového nádraží, ale i opravy navazujících ulic. Novou podobu dostanou i přístřešky zastávek autobusů MHD. Karlovarský kraj požádal také o to, aby na Tržnici byla i nástupní místa pro meziměstskou dopravu, to ale město odmítlo s odůvodněním, že pro meziměstskou dopravu je určeno nedaleké autobusové nádraží u vlakové stanice Karlovy Vary - Dolní nádraží.

Stavba se ale už na počátku potýkala s problémy, kvůli nalezenému plynovému potrubí, které nebylo v projektu, se muselo začít druhou etapou stavby a následně se vrátit k původně plánované první etapě. Nyní je podle Bursíka už autobusové nádraží u Tržnice téměř hotové. Zbývá jen dodělat právě křižovatku Horovy a Varšavské, jejíž úpravu zbrzdilo nalezení elektrického kabelu pod silnicí. Skončit by pak měla i dopravní omezení, která stavbu doprovázela.

Reklama

Doporučované