Hlavní obsah

Rekreační areál Bílá voda v Chodově čekají úpravy za 16 milionů korun

Foto: Pixabay.com

Ilustrační foto.

Reklama

Rekreační areál Bílá voda v Chodově na Sokolovsku čeká brzy další rozvoj. Město tam chce vybudovat nový chodník, v plánu je ale i nový skatepark a parkoviště. Náklady mají být přibližně 16 milionů korun.

Článek

Radnice by ráda projekt na Smolnické výsypce financovala z dotací, které jsou určeny na zahlazení následků důlní těžby, informoval dnes místostarosta Chodova Luděk Soukup (Místní).

Jako první plánuje město výstavbu nového chodníku, který v místě dosud chybí. Připravuje se na něj projektová dokumentace. Vést by měl od hotelu Nautilus až ke vstupu na Bílou vodu, ve spodní části se uvažuje i o novém parkovacím stání. Předpokládané náklady se pohybují kolem pěti milionů korun. S pracemi by chtělo město začít na jaře příštího roku.

„Druhý projekt je zkvalitnění volnočasového areálu těsně pod hrází Bílé vody, kde je v současné době pumptrack. Vyroste tam nový skatepark, budou tam zakreslená parkovací stání pro auta, zároveň tam přibudou lavičky, zeleň a krásná nová vstupní brána, která bude vítat návštěvníky areálu,“ řekl Soukup.

Na úpravy požádalo město o dotaci ministerstva financí z takzvaných ekomiliard. Za prostředky na zahlazení následků těžby v Chodově upravili před časem také zanedbaný lesopark za zhruba 30 milionů korun. Náklady na areál se pohybují kolem 11,5 milionu korun, dotace by mohla tvořit deset milionů. V případě, že město dotaci získá, stavební práce se v příštím roce uskuteční při stavbě chodníku, aby omezení pro místní i návštěvníky areálu bylo co nejkratší, uvedl místostarosta.

S rozvojem lokality Bílé vody chce třináctitisícový Chodov pokračovat i v dalších letech. V plánu je úprava zeleně, cest i vybavení koupaliště, například výměna již nevyhovujících pontonů.

Reklama

Související témata:

Doporučované