Hlavní obsah

Sokolov chystá opravy dvou vozovek za 20 milionů korun, obyvatele čeká omezení

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Sokolov v březnu zahájí rekonstrukci dvou vozovek téměř za 20 milionů korun. Půjde o stavební úpravy vozovky na Lidickém nábřeží a ve Slovenské ulici. Stavební práce způsobí dopravní komplikace, obyvatelé musí počítat s omezeními.

Článek

Rekonstrukce na Lidickém nábřeží bude stát 11,5 milionu korun. Silničáři vymění povrch vozovky, opraví chodník a dešťovou kanalizaci. Mezi dvěma panelovými domy, kde je dosud volná plocha, vybudují menší parkoviště, podél silnice namalují čáry pro parkovací stání. Ulice v centru města bude po dobu stavebních prací uzavřená. Město proto rozhodlo, že pro místní obyvatele vyčlení náhradní parkoviště.

„Místo, které nabídneme všem obyvatelům Lidického nábřeží, je parkovací plocha mezi areálem Sokolovské bytové a mezi sousedním panelákem pro seniory. Je tam 70 parkovacích míst,“ řekl místostarosta Jan Picka (nez.). Aby zde mohli rezidenti parkovat, musí si na radnici vyzvednout parkovací lístek, který umístí na viditelném místě v autě. Kontrolovat to bude městská policie.

Rekonstrukce Lidického nábřeží je jednou z hlavních investic Sokolova na letošní rok. Oprava čeká také ulice Slovenská a K. H. Borovského. Práce ve Slovenské ulici začnou také v březnu. Opraví se povrch vozovky, včetně chodníků a nové veřejného osvětlení za 7,7 milionu korun. Stavba se rozdělí na dvě etapy, aby práce v létě neomezovaly přístup lidí na vedlejší koupaliště.

Obě stavby potrvají přibližně půl roku, s dokončením se počítá v září.

Letos plánuje město s 23 tisíc obyvateli proinvestovat celkem 250 milionů korun.

Reklama

Doporučované