Hlavní obsah

Z Karlových Varů se bude létat do turecké Antalye

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Z Karlových Varů budou v letní sezoně létat pravidelné přímé charterové lety do turecké Antalye. Do oblíbené letní destinace budou klienti cestovat na palubě letadel společnosti Smartwings.

Článek

Karlovarské letiště nemá po zrušení letů do Ruska nyní žádný pravidelný spoj. Linku do Antalye si objednala cestovní kancelář Čedok. „Vidíme velký potenciál u klientů z Karlovarského kraje, kteří nemusí letos cestovat na jiná letiště a naopak mohou pohodlně odletět přímo do Antalye. Zájezdy určitě zaujmou i místní zahraniční klientelu, která si tuto oblast velmi oblíbila,“ uvedl generální ředitel Čedoku Stanislav Zeman.

Alice Justina Undus, jednatelka Letiště Karlovy Vary, uvedla, že pro letiště jsou lety skvělou novinkou. „Přinesou letišti kýžené oživení po covidovém zimním spánku a samozřejmě i velmi žádoucí finanční výnosy. Při plné obsazenosti letadel by šlo až o 2800 odlétajících pasažérů. Věřím, že s podporou letiště i kraje si tato linka mezi obyvateli regionu najde své cestující a že je to začátek dlouhodobější spolupráce s Čedokem,“ řekla.

O dojednání alespoň charterové linky jednalo letiště i Karlovarský kraj už delší dobu. „Karlovarské letiště bude moci díky spolupráci s Čedokem nabídnout lidem z našeho kraje možnost letět na dovolenou do Turecka přímo z krajského města. Kraj podpoří provoz linek a věříme, že je to první signál lepších časů karlovarského letiště,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek.

Přímé lety z Karlových Varů do Antalye bude uskutečňovat společnost Smartwings letadly typu Boeing 737-800 pro 189 cestujících. Chartery z karlovarského letiště poletí každou středu od 15. června 2022 do konce září. Doba letu je přibližně tři hodiny.

„Jsme rádi, že letecké spojení do této oblíbené destinace v Turecku můžeme nabídnout také z Karlových Varů. Smartwings budou během letní sezony provozovat lety celkem z pěti českých letišť,“ doplnil obchodní ředitel Smartwings Petr Šujan.

Kvůli protikoronavirovým opatřením Letiště Karlovy Vary v roce 2020 přišlo o jedinou pravidelnou linku mezi Karlovými Vary a Moskvou. Letiště jednalo s Čedokem i o lince do bulharského Burgasu, ale tato varianta nevyšla. V loňském roce na letišti, které je v majetku Karlovarského kraje, vzrostl počet komerčních letů. Podíl na tom měly především komerční lety spojené s pořádáním Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech.

Reklama

Doporučované