Hlavní obsah

Klicperovo divadlo v sobotu uvedlo poslední premiéru sezony, Na koho to slovo padne

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Klicperovo divadlo v Hradci Králové dnes uvedlo poslední premiéru sezony 2021/2022, inscenaci Na koho to slovo padne v režii Michala Vajdičky. Premiéře předcházela vernisáž obrazů výtvarnice Anny Veverky.

Článek

Hra Na koho to slovo padne je inscenací komedie maďarského dramatika Gábora Görgeye, v České republice byla uvedena poprvé.

Obsazení inscenace je ryze mužské. Divákům se představili Jakub Tvrdík, František Staněk, Josef Čepelka, William Valerián a Jiří Zapletal.

„Na koho to slovo padne je herecká příležitost pro pět herců, kteří za celou dobu prakticky neslezou z jeviště. Je to inscenace, která je z tohoto hlediska nesmírně náročná, ale zároveň i velmi intenzivní,“ uvedl dramaturg Martin Satoranský.

Scénografii pro inscenaci navrhl Pavol Andraško, kostýmy výtvarnice Katarína Hollá. Hudbu pro inscenaci složil Michal Novinski. Dramaturgem inscenace je Martin Satoranský a hru do češtiny přeložila Táňa Notinová.

Zatímco v uplynulé sezoně 2021/2022 uvedlo Klicperovo divadlo osm premiér, v té nadcházející, 2022/2023, jich nabídne šest. První bude adaptace románu Hermanna Brocha Očarování v režii Ondřeje Štefaňáka. Divadlo ji uvede 8. října ve Studiu Beseda.

Reklama

Doporučované