Hlavní obsah

Stavba parkovacího domu v náchodské nemocnici vyšla zatím na 10 milionů

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Výstavba parkovacího domu se 180 místy za 49 milionů korun v areálu Oblastní nemocnice Náchod dosud vyšla přibližně na 10 milionů korun. Stavba začala loni v září, od července by měl být parkovací dům v provozu.

Článek

Investorem je Královéhradecký kraj. Cílem je zlepšit možnosti parkování pro pacienty a návštěvníky nemocnice, která je největším krajským zdravotnickým zařízením.

Stavbu provádí firma Geosan Group, která vzešla z výběrového řízení. „Stavební firma nejprve provedla výkop stavební jámy včetně odvozu zeminy. Jsou dokončené piloty a v současné době probíhají práce na základové desce, poté začne stavba svislé a stropní monolitické konstrukce,“ řekl mluvčí kraje Dan Lechmann.

Součástí projektu je kromě výstavby krytého parkovacího třípatrového objektu také rekonstrukce a rozšíření dvou parkovacích ploch, a to v místě hlavního vjezdu do areálu nemocnice a u pavilonu patologie. Celková parkovací kapacita nemocnice bude po těchto investicích, včetně nového parkovacího domu, okolo 380 míst, což je podle zástupců kraje vzhledem k velikosti náchodské nemocnice dostatečné.

„Se začátkem rekonstrukcí parkovacích míst se počítá hned po zahájení provozu parkovacího domu. Cena za tuto část je zhruba osm milionů korun,“ řekl Lechmann.

Náchodská nemocnice je největším zdravotnickým zařízením zřizovaným Královéhradeckým krajem. Slouží spádové oblasti pro více než 200 tisíc lidí. Do areálu nemocnice v posledních letech směřují nemalé investice.

V září 2020 kraj dokončil první etapu modernizace nemocnice za 1,4 miliardy korun bez DPH, při níž od dubna 2018 postavil dva nové pavilony J a K. Kraj chystá projekt druhé etapy stavby nemocnice Náchod asi za 580 milionů korun. Spočívá v demolici a následné výstavbě pavilonu E a v rekonstrukci pavilonu D. Díky druhé etapě přestavby nemocnice bude mít kraj veškerý provoz nemocnice v dolním areálu.

Reklama

Doporučované