Hlavní obsah

Trutnov spustil průzkum veřejnosti před úpravou sídliště Zelená Louka

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Radnice chce před chystanou revitalizací sídliště Zelená Louka ve čtvrti Horní Staré Město zmapovat užívání veřejného prostranství sídliště, nalézt jak problémová, tak funkční místa a určit možnosti, jak současný stav zlepšit.

Článek

V Trutnově začíná průzkum mezi obyvateli největšího sídliště ve městě, jak by si představovali úpravu veřejných prostranství. Cena zakázky na průzkum mezi obyvateli sídliště je 232 500 korun. Průzkum je rozdělen do tří částí. V první části se lidé mohou na webu mapy.trutnov.cz vyjádřit, co je v daném místě trápí nebo co by změnili.

„Po otevření formuláře lidé zapíchnou pomyslný špendlík do mapy a označí vybrané místo. V odpovědích na otázky mohou naznačit, proč je pro ně dané místo důležité nebo jak by si zasloužilo vylepšit. Pokud se chtějí zapojit do dalších fází výzkumu, mohou v dotazníku zanechat svůj e-mail a my je budeme kontaktovat,“ uvedla zpracovatelka průzkumu Dominika Potužáková.

Na přelomu května a června jsou naplánovány další dvě fáze výzkumu, a to terénní průzkum na sídlišti a poté dotazník, který bude k dispozici v on-line i tištěné podobě a bude distribuován informačními kanály města.

„Budeme moc rádi, když se lidé do průzkumu zapojí. Čím více podnětů získáme, tím přesnější budou podklady pro zpracování architektonicko-urbanistické studie,“ uvedl starosta města Michal Rosa (ODS).

Sídliště vznikalo v 70. a 80. letech minulého století a má zhruba 6300 obyvatel.

S výsledky průzkumu chce trutnovská radnice seznámit obyvatele města nejpozději na konci letošního roku. „Revitalizace, která bude probíhat postupně v následujících letech, má za cíl proměnit veřejná prostranství tak, aby co nejvíce vyhovovala potřebám místních obyvatel,“ uvedla mluvčí radnice Michaela Dědková.

Úpravy na sídlišti by se podle ní mohly týkat zelených ploch, mobiliáře, dětských hřišť, rozšíření parkovacích míst, úprav chodníků nebo odpočinkových zón.

Třicetitisícový Trutnov je po krajském Hradci Králové druhým nejlidnatějším městem v Královéhradeckém kraji.

Reklama

Doporučované