Hlavní obsah

Liberec v rámci sdružených investic počítá pro příští rok s opravou deseti ulic

Foto: Pixabay.com

Ilustrační foto.

Reklama

Liberec pro příští rok počítá s opravou deseti ulic v takzvaných sdružených investicích, na nichž se podílejí i vlastníci inženýrských sítí. Rdnice odhaduje, že na tyto opravy vydá přes 62 milionů korun.

Článek

„Tyto generální opravy jsou to nejlepší, co pro životnost a dlouhodobost našich ulic můžeme udělat. Dopředu domluvíme opravy všech sítí a do nového povrchu se potom na dlouho nebude kopat. Samozřejmě trvá to déle, uzavírky jsou protivné, ale dlouhodobě se to vyplatí,“ řekl náměstek primátora pro technickou správu města a informační technologie Jiří Šolc (Starostové pro Liberecký kraj).

V příštím roce by měly přijít na řadu opravy silnic v ulicích Americká, Slovenská, Čerchovského, Domažlická, Svojsíkova, Rokycanova, Nová, Erbenova, Ondříčkova a ve III. etapě Františkovská.

V letošním roce liberecká radnice předpokládá, že na sdružené investice vydá bezmála 50 milionů korun. Týkají se Františkovské, Šlikovy a Tylovy v Horním Růžodole, Vrbovy, Čížkovy a Fučíkovy nad přehradou a také Purkyňovy, Javorové a Slovanského údolí za botanickou zahradou.

Reklama

Doporučované