Hlavní obsah

Liberecká nemocnice v soutěži podruhé hledá firmu, jež postaví urgentní centrum

Foto: David Neff

Ilustrační foto.

Reklama

Liberecká nemocnice v soutěži podruhé hledá firmu, která postaví v jejím areálu u Husovy ulice centrum urgentní péče. Jde o zakázku s maximální cenou 3,2 miliardy korun. Lhůta pro podávání nabídek vyprší 30. srpna.

Článek

Napoprvé musela nemocnice výběrové řízené zrušit, protože nedostala žádnou nabídku pod maximální stanovenou cenou. Ta byla o miliardu nižší než teď, tedy 2,2 miliardy korun. Čtyři obdržené nabídky byly v rozmezí od 2,984 do 3,191 miliardy. Novou limitní cenu nemocnici stanovila na základě analýzy trhu.

Zakázku tvoří výstavba dvou budov. Jako první přijde na řadu parkovací dům pro 330 aut s energetickým centrem pro celý areál nemocnice. Poté se bude stavět nemocniční pavilon, který bude mít na délku zhruba 120 metrů, na šířku asi 40 metrů a 27 metrů do výšky. Budou v něm operační sály, laboratoře i lůžková část.

Pavilon urgentní medicíny nemocnice nutně potřebuje. Jednotný příjem dosud nemá, stejně tak ani centrální laboratoře. Nedostatečný je i počet míst k parkování. Činnost nemocnice také komplikuje to, že oddělení jsou rozdělená do 38 objektů, které nevyhovují ani stavebně.

Reklama

Doporučované