Hlavní obsah

Vzniká kniha o pozoruhodné postavě Liberce, rockerovi Kawanovi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

V Liberci vzniká kniha vzpomínek o místním legendárním rockerovi Jürgenovi Kawanovi, který zemřel před sedmi lety ve věku 74 let.

Článek

Na Liberecku a Jablonecku zřejmě není hospoda nebo sál, kde by během své kariéry od roku 1966 nevystupoval. Symbolem jeho víc než padesátileté hudební kariéry byla věta: Jdeme na Kawana, řekl ČTK spisovatel Jan Šebelka, který je autorem vznikající knihy.

„V knize Kawan, s podtitulem Ze života rockera, na něj vzpomínají rodina, hudebníci - spoluhráči, pamětníci i fanynky, kterých měl Jürgen kolem sebe vždycky dost,“ uvedl Šebelka. Texty v knize píše formou rozhovorů a osobních vzpomínek.

„Nechybí kapitola pověstných Kawanových hlášek, kterými bavil mezi hraním a které dal dohromady jeho syn Jiří,“ řekl spisovatel, který je mimo jiné i autorem knihy o svérázné postavě Jizerských hor a někdejším majiteli Hnojového domu na Jizerce Gustavu Ginzelovi.

Obdobně pozoruhodnou postavu byl v regionu i Kawan, který žil ve Vratislavicích nad Nisou. „Počet jeho vystoupení se odhaduje na víc než 2500. Jeho skupina Pyramida, před tím Sešlost, hrála především skladby Beatles, Presleyho, Creedence Clearwater Revivalu a dalších slavných skupin šedesátých a sedmdesátých let,“ dodal Šebelka. Pro vydání knihy hledá autor i přispěvovatele prostřednictvím crowdfundingové sbírky na Hithitu.

Reklama

Doporučované