Hlavní obsah

Frýdek-Místek letos zprovozní sezonní linku na Olešnou

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Frýdek-Místek letos zprovozní sezonní linku, která bude návštěvníky vozit do oblíbené rekreační oblasti Olešná, jejíž součástí je i akvapark.

Článek

Linka bude v provozu od 24. června do konce září, řekla ČTK mluvčí magistrátu Jana Musálková Jeckelová.

Trasa autobusové linky bude okružní. Zajíždět tak bude do velké části města a poté zamíří na Olešnou k akvaparku. „Občané tak získají novou možnost, jak se na akvapark a k dalším atraktivním cílům na Olešné dopravit. Nová linka pomůže také zvýšit návštěvnost oblasti. Navíc, náklady na provoz sezonní linky jsou příznivé,“ uvedla mluvčí.

Podle předpokladů by trasa měla mít 20 zastávek a povede ze zastávky Lískovec, Marlenka přes Frýdek, magistrát až na vlakové nádraží, dále autobus zamíří kolem haly Polárka na sídliště Riviera, k poliklinice a Beskydskou a Ostravskou ulicí až na Olešnou. V pracovní dny se počítá se čtyřmi páry spojů, o víkendech s devíti páry spojů.

„Po ukončení sezony město vyhodnotí vytíženost a další aspekty linky. Pokud by se osvědčila, mohla by v dalších letech zahajovat provoz v dřívějším termínu. Město novou linku zřídilo ve spolupráci se současným dopravcem ČSAD a s městskou společností Sportplex,“ doplnila mluvčí.

Reklama

Doporučované